keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Hymiökirjoitelma

Vaikuttaa siltä, ettei ole mitään uutta auringon alla. Ajatellaanpa vaikka kirjoitustaitoa. Melko vanhaa tyyliä edustivat egyptiläiset hieroglyfit pikto- ja ideogrammeineen ynnä muine merkkeineen. Nykyaikaisesta äännemerkkikirjoituksesta ollaan ilmeisesti vähitellen siirtymässä takaisin alkulähteille. Syynä on selvästi nykytekniikka ( esim. Skype ), joka tarjoa varsinkin nuoria houkuttavan alustan typistetylle viestinnälle. Tässä esimerkkejä:Keskustelen paljon lastenlasteni kanssa Skypessä. Aina ei ole puhumisen aiheita. Niinpä keksimme lähettää toisillemme "arvattavaksi" tarinoita hymiöitä käyttäen.


Tulkinta:
"Pappa on aasi ja sillä on koira kaverina. Koira antoi Papalle lahjan, joka olikin tyhjä paketti. Siitä Pappa suuttui. Koiraa nauratti. Papan sydän murtui harmista. Mutta sitten Pappa suuttui ja mottasi nyrkillä koiraa. Pappa voitti!"


Tulkinta:
Pappa on onnellinen, koska sillä on paljon rahaa. Mutta sitten tuli rosvo, joka vei ne kaikki. Pappa lähti pyörällä ajamaan rosvoa takaa. Se oli kova homma, ja Papan piti syödäkin välillä. Ja Papasta tuntui kuin olisi lyönyt päätä seinään. Mutta kovan takaa-ajon jälkeen Pappa sai rosvon kiinni, koska hän sai ovelan ajatuksen. Ja se keino tepsi ja rosvo jäi kiinni. Pappa sai rahat takaisin, koska hän oli niin viisas.
Mutta sitten Papalle kävi nolosti. Hän rakastui Mommiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti