Helmi ja Ilmi postcrossaaNyt se loppui tuo iankaikkinen harmitus. Kaisa vain lähetteli ja sai koko ajan kortteja eikä me saatu ikinä mitään. Mutta NYT!! Jeess!! Tänään me saatiin eka kortti ulkomailta. Ollaan, nääs, liitytty korttienvaihtorinkiin, Postcrossinkiin. [ linkki: https://www.postcrossingyhdistys.fi/postcrossing-suomessa/ ]

5. 10.Tämä eka tuli sopivast Finlandiaan Finn-pojalta USA:sta. Se on sen itte väsännyt ja me tykätään siitä. Tsemppiä vaan sinne kauas koululaiselle!

8. 10.Sylvia Alankomaista lähetti tämän. Hän kurkistelee lapsensa kanssa satukirjojen maailmaan niin kuin mekin.Nadin naapurista Venäjältä lähetti tämän ihanan tyttösen. Hän itsekin on eläinrakas ja haluaisi koiran.Tuo jäykkä ukkeli Helmin kaverina on "nutkrakkeri", pähkinänsärkijä, joita maailmalla keräillään. Meillä on niitä kaksi. Manuela Saksasta lähetti toivomamme Nutcrackerman-kortin. [ Tässä linkki, josta käy ilmi, miten ukkeli toimii. ]
Kahdella pyörällä sielukkaasti Filippiinien pojan, Johnin mielestä matka taittuu. Ilmi arvelee tarvitsevansa neljä.


Nukkumatti-linkki !!Diemo Saksasta keksi postittaa viikonloppumatkaltansa Innsbruckista Nukkumatin, joka lienee tietynikäisten tuttu kautta maailman. Suomessa ihan ajankohtainen taas: YLECathyn kortti Filippiineiltä on tehty uusiopaperista. Hän taitaa tykätä kilteistä kissoista."Karkkeja ja kevätunelmia"-kortti Ukrainasta, Aleksanterilta Kievistä. Hän käytti Google-kääntäjää ja sai aikaan hauskaa, toki ymmärrettävää, suomea.Chi Taiwanista vastasi pyyntöömme esitellä maansa matkakohteita ja nähtävyyksiä. Mieli tekisi katsomaan, mutta on niin kaukana, ja taitaa rahastakin tehdä tiukkaa.


Jotain kummaa on ilmassa: Pappa sai juuri eilen luetuksi japanilaisen Haruki Murakamin kirjan Norwegian wood ja alkukuusta hän luki saman tekijän Komtuurin surman. Tänään ( 22. 10. ) tuli postissa kaksi korttia Japanista. [ Tässä linkki japanilaisiin sukujuuriin! ]
Rie sanoo tykkäävänsä kissoista, hänellä on niitä seitsemän. Katsokaa postimerkkejäkin - kissalla on evästä!


Kissaystävä Masami pitää myös kirjoista, varmaan lukenut myös Murakamia.
"Bremenin soittoniekkojen" kotikaupungissa asuu Bärbel, joka nallukkakortin lähetti.
Postcrossaajat järjestävät tapaamisia, "miittejä". Janinalta saimme Marburgin kokouksesta tervehdyksen.Vaikka tämä on kansainvälistä toimintaa, joskus yllättää kotimaankin kortti. Tämä tuli Tampereelta Päiviltä, joka harrastaa koiria.

25. 10. 2018


 ( Pitäisiköhän ruveta keräilemään! )

Oh là là! Miten tyylikäs kortti Taiwanista Wendyltä tuli kymmenessä päivässä. Aasiassa posti toimii. Ja Poscrossing-harrastajatkin toimivat, sillä seuraavakin kortti tuli samana päivänä Taiwanista:


  

Rebeccan kortti kuvaa Hohuan-vuorilla kasvavia atsaleoita. Maisemat siellä ovat upeat. Rebecca kertoo käyneensä viime vuonna Suomessa ja pitäneensä maastamme.
Joanna asuu Pariisin lähellä. Hän aikoo juuri lähteä shoppailemaan siskonsa kanssa kaupunkiin - postikortteja tietenkin!


26.10.Ensilumen päivänä ihanaa saada kortti Aurinkorannikolta. Carmen kirjoitti espanjaksi, mutta kyllä me siitä selvä otettiin.Ja rannoilta tuli tämäkin nallekortti, Guernseyn saarelta, missä biitsejä riittää. Denise pitää nalleja matkamaskotteinaan.

29. 10.


Lokakuun viimeinen viikko alkaa tervehdyksellä "rapakon" takaa Michiganista, mistä Barbara kirjoittaa selvällä suomenkielellä. Herää epäilys, ettei hän vain olisikin sukujuuriltaan suomalainen, sillä Suomesta on paljon muutettu siirtolaisiksi juuri tuolle alueelle.
Kortissa on aiheena keisari uusine vaatteineen.


31. 10.

Postcrossingin harrastusta voi toteuttaa monella tapaa. Célio Brasilian Belo Horizontesta on ilmeisesti painattanut tämän kortin ( Inconfidencia Museum ). Hän on lähettänyt sitä kaikille. Me olemme listalla noin viidestuhanneskahdessadas vastaanottaja (!).


1. 11.


Marraskuu alkoi saksalaisissa merkeissä. Heike Saksan luoteisosista, Werlten kaupungista lähetti ahkerat nallet iloksemme,Martin Dusseldorfin läheltä hämmästelee, kun ensimmäistä kertaa kirjoittaa nukeille. No, me emme tuota ihmettele, otamme kiitollisina vastaan joulutoivotuksen.

7. 11.Nasiba ja hänen miehensä Anton harrastavat postimerkkeilyä ja postcrossinkia tietysti. Venäjällä onkin kauniita merkkejä:He asuvat Omskissa. Outoa, että juuri täälä viikolla luimme Antti Tuurin kirjan viljanhakumatkasta Omskiin. Se kertoo tosin vallankumouksen ajasta. Nyky-Omsk on ihan jotain muuta.

24. 11. Olimme pari viikkoa lomalla. Nyt perataan kertynyttä postia:

Igor Etelä-Uralin Venäjältä, Tšeljabinskista:

  

Alexander lähetti tyttärensä nallekarhun kuvan Saksasta.Kiinasta tuli tämä Zhangjiagangista (?)

  

Ja Suomestakin sentään, Marcus Espoosta, kissaystävä.
26. 11. Maanantaipostia kaukomailta:

Filippiineiltä Phoebe, valokuvausta ja ukulelen soittoa harrastava opetteja kehuu hienoa säätä, joka siellä nyt vallitsee ( + 32 C, kirkas taivas - kateeksi käy täällä syksyisessä Suomessa. )Bankokissa asuva King pitää matkustelemisesta, oli käynyt hiljan Singaporessa. Hän kutsuu meidät Thaimaahan, mikä olisikin mukavaa.
KESKIVIIKKO 28. MARRASKUUTA 2018


Ant Ferda

28. 11.

Kiitokset Beatalle Tsekkiin, mistä hän lähetti siellä hyvin tunnetun Ondrej Sekuran lastenkirjojen pohjalta tehtyyn piirrossarjaan, Ferdy the Ant, perustuvan kuvakortin.

Oikeastaan Beatan kortti tuli Kroatiasta, missä hän on tällä hetkellä opiskelemassa vaihto-oppilaana.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti