keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

TavallaanVäitetään matkailun avartavan. Siksi autoillessa kuuntelen radiota, että avartuisin. Niinpä, kun hiljan ajelin Jurvasta Teuvalle, avasin Puhe-radion. Siellä oli nuoren naisen haastattelussa nuori nainen, joka on kunnostautunut kolumneillaan muoti-, nais- ym aikakauslehdissä. Oli räväkänoloinen mielipiteissään kaikista asioista, kuulemma. Ja some-palautekin runsasta laidasta laitaan.

Varmaan kohta saan tietää, millaisia ajatuksia mielipideautomaatilla lieneekään, ajattelin. Mutta sitten harhaannuin kuuntelemaan puheen ulkoasua. Tyypillisen ninkutuksen ja silleen sivuutin silleen jo niihin tottuneena. Tässä oli tavallaan jotakin minulle tavallaan ennen kuulematonta. Hetken päästä se tavallaan selvisikin: tuo sana tavallaan toistui kohtalaisen usein hänen puheessaan.

Tutkijan vaistoni heräsi: aloin laskea tavallaan sanan esiintymistä. Olin lähes puolivälissä matkaa, kun sain kaksikymmentä sanaa kasaan ja kun huomasin kauhukseni, että haastattelijakin oli alkanut toistella sitä. Siinä vaiheessa sammutin radion. Mistäköhän he tavallaan keskustelivat? Kyllä matkailu avartaa - tavallaan.

P.S.  Tänään ( 10. 04. ) ajoin saman matkan. Radiossa Roman Schatz haastatteli kahta homomiestä, vanhempaa ja nuorempaa. Olisin kuunnellut mielelläni, mutta nuoremman haastateltavan ninkutuksen joukosta alkoi silleen tavallaan tunkea korviini tuo tavallaan, joten pakkomielteenomaisesti aloin taas laskea esiintymistiheyttä. Järkyttävää! Vanhempi mies puhui "normaalisti", ja Roman sanoi vain kerran tav..n. - Ennen perillepääsyä olin vaihtanut kanavaa.

1 kommentti:

  1. Voi jestas, hyvät kirjoitukset sulta! Tuota en olekaan vielä tehnyt,e ttä alkaisin laskemaan mutta olen täysin tavallaan, silleen niinku varma, että alan laskemaan!

    VastaaPoista