lauantai 26. marraskuuta 2016

Sandaalitutkimusskandaali


Yrittäessäni etsiä rahoitusta tammikuisen möhötutkimukseni jatkolle törmäsin ylipääsemättömiin vaikeuksiin. Tieteenteossa nykyään kaikki aika menee erilaisten rahoittajien etsimiseen, tutkimuksiin ei enää aikaa riitäkään.Siksipä jouduin omalla kustannuksellani säästöbudjettiin nojautuen vaihtamaan tarkastelun kohdetta halvempaan. Etsin vastausta kysymykseen: kumpi on yleisempää sandaalinkäyttäjillä, sukat jalassa vai ilman? Onhan ilmassa perinteisen sukattoman tavan kohdalla muutoksen tuulia ilmennyt. 

Väitetään jopa, että olisi sallittua, jopa muodikasta, käyttää sukkia sandaalien kanssa. ( Aiheesta artikkeli tässä. ) 

Nyt Lenita Airisto ja Kaarina Suonperä kääntyvät haudoissaan – ehkä eivät ole sentään vielä kuolleet – toivottavasti eivät.


Suoritin sandaaliobservoinnin lauantaina 26.11.2016 San Agustinissa Gran Canarialla klo 11.00 15 – 11.45 Av. Playa San Agustinilla Hotelli San Agustin Beach Clubin kohdalla.
Otantaan tulivat sata ( 100 ) ensimmäistä kumpaankin suuntaan kulkevaa sekä rannalta kömpivää miestä ja naista, joilla oli jaloissaan sandaaleiksi katsottavat jalkineet.

Havainnot luokiteltiin seuraaviin kategorioihin:

1.  Mies sandaalit sukatta
2.  Mies sandaalit ja sukat
3.  Nainen sandaalit sukatta
4.  Nainen sandaalit ja sukat

Tutkimusoletuksena oli sukallisten sandaalien yleistyminen muotitietoisten naisten keskuudessa. Miehet tuskin ovat hötkyilleet.


Havainnoitsija tarkkana tutkimusapulaisineen.


Tutkimustulokset

Yllättäen havainnot antoivat skandaalimaisen sandaalituloksen: näinkin suositussa turistikohteessa naisilla ei ollut minkäänlaista hajua muodin uusimmista tuulahduksista. Eivät miehetkään voineet pröystäillä tietämyksellään. Suuri sandaalinkäyttäjien massa tallusti edelleen ilman sukkia täysin välinpitämättömänä siitä, mikä nyt on must.Tarkastelua

Tutkimustulosten luotettavuutta arvioitaessa voidaan epäillä läheiseltä uimarannalta tulleiden suurentaneen sukattomien osuutta, mutta aikaisemmin tehtyjen alustavien esitarkastelujen pohjalta voidaan sanoa, ettei virhe ole oleellinen lopputuloksen kannalta.

Tietenkin voidaan väittää, että olisin voinut fuskata, mutta liian kauan Etelä-Pohjanmaalla asuneena on tuo luonto minulla muuttunut sellaiseksi, että huumorin teossakin on käynyt niin, että vaikka tavanomaista tarkoittaa, niin priimaa vaan pyrkii pukkaamaan.Kohti elämän uusia puolia tutkimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti