tiistai 9. toukokuuta 2023

Monelaisia muuttoja

 Nyt kun on muutto- ja muutosvastarinta hieman hellittänyt, pystyy tarkastelemaan aihetta hieman laajemmasta näkökulmasta. Tai ahtaammasta, kuten kohta käy ilmi. Meitä muuttajia on kaikenkokoisia. Olen joutunut läheltä seuraamaan odotettujen kavereiden ilmestymistä markille. 

Muuttolintujen invaasio on iskenyt puutarhaamme. Pesäpönttöjä on, mutta ei kaikille - kaikille ei edes pönttö kelpaa. Kyllä on muuttomurheet joillekin vaikeita, kun on pitänyt asettua polkupyörävaraston nurkkaan. Ei vissiin sitten pyöräillä vähään aikaan, ettei olla häiriöksi.Useampi vuosi sitten pystytin lomapaikkamme seinälle tikkaat vakaana aikomuksena ryhtyä seuraavana päivänä seinänmaalaukseen. Ei tullut kiirettä siihen hommaan, koska harmaasieppo oli todennut tikkaantolpan oivalliseksi pesäpaikaksi. Lykkäsin maalausurakkaa loppukesään.


Tämän kuvan saadakseni minun piti kontata ulkorappusten alle - jotenkin ei ruoto ollut taipuakseen. Täytyy ihmetellä tämän rakennelman sijoituspaikkaa. Kyllähän sitä voi meillä pesänsä sommitella vapaasti ihan minne miellyttää, mutta oikeesti - onkohan nyt ajateltu loppuun asti; meillä sentään tallataan rappusia päivän mittaan monasti ylös, alas. Saattaa tulla sanomista naapurisovusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti